Segway

Voor Segway creëerden we een custom CMS en een strakke front-end voor 88 individuele websites. Klaar voor een internationaal publiek.

Wirelab_client_segway-header-1
Project
& client

Segway is een Amerikaanse fabrikant van persoonlijke tweewielers. Segway verkoopt haar producten voornamelijk in verschillende gespecialiseerde markten, waaronder rechtshandhaving, militaire basissen, magazijnen, bedrijfscampussen en industriële sites. Sinds de overname door het Chinese bedrijf Ninebot in 2015 heeft Segway haar aanwezigheid op de mainstream markt versterkt met kleinere producten voor consumenten.

Segway kwam bij ons binnenrijden, op zoek naar een website die volledig geoptimaliseerd is voor het EMEA-publiek. Ze hadden ook een CMS nodig dat het verkeer en de content van niet slechts één, maar drie continenten kon verwerken! En wij waren net zo enthousiast om samen een ritje te maken. Scroll verder als je wilt weten hoe we de uitdaging zijn aangegaan. We zouden zeggen, leun achterover en geniet van de rit.

get in touch

Client
Segway

Deliverables
UX Design, UI Design, development

Wirelab_client_dropdown
De krachtige combinatie van UI en UX

Segway deelde hun inspiratie voor hun Amerikaanse divisie. Vanuit dat design hebben we de handen uit onze mouwen gestoken en zijn we aan de slag gegaan met ontwerpen van een gebruiksvriendelijke interface. Cruciaal was dat het nieuwe design voldoet aan de wensen van de drie continenten.

We creëerden prachtige parallax effecten die dynamisch scrollen mogelijk maken. Vervolgens pasten we vaste lettertypes toe om de leesbaarheid te verbeteren. En last but not least. Het element waar we het meest trots op zijn; de drop-down menu overlay. Een speciaal effect dat de hele pagina verduistert, behalve de actieve dropdowns. Alles samen zorgt voor een geoptimaliseerde gebruikerservaring.

get in touch
Duidelijk en betekenisvol design

Naast een geoptimaliseerd webdesign lag er de behoefte voor een nieuw CMS. Een snel en flexibel CMS dat één persoon in staat stelt alle individuele sites te beheren vanaf een locatie. Hun huidige CMS naar keuze, Kentico, was hier niet klaar voor. Geen probleem! Wij kennen hier het ideale systeem voor. Maak kennis met Craft, onze trouwe partner in crime en ideale match voor Segway.

Bepaalde content, zoals bedrijfsinformatie, zou op alle 88 websites van Segway hetzelfde blijven. Maar voor landspecifieke content was een ander plan nodig. Craft was hier de perfecte oplossing voor. Met Craft kun je content en specifieke velden afzonderlijk van elkaar beheren, vertalen en synchroniseren, een functie die veel andere CMS-systemen niet bieden. Een ideaal all-in-one systeem!

Wirelab-cases–client-segway-website-kickscooter-mobile-design
gestroomlijnd CMS

Segway had een CMS nodig waarmee één persoon al hun individuele sites kon beheren. En dat allemaal vanaf één locatie. Het moest snel zijn. En het moest flexibel zijn. Twee dingen die hun oude systeem, Kentico, niet helemaal aankon. Geen probleem! Wij kennen hier het ideale systeem voor. Maak kennis met Craft, onze trouwe partner in crime en ideale match voor Segway.

get in touch
All-in-one content
management solution

Bepaalde content, zoals bedrijfsinformatie, bleef op alle 88 websites van Segway hetzelfde. Maar voor landspecifieke content was een ander plan nodig. Craft was hier de perfecte oplossing voor. Met Craft kun je content en specifieke velden afzonderlijk van elkaar beheren, vertalen en synchroniseren. Een functie die veel andere CMS-systemen niet bieden. Een ideaal all-in-one systeem om deze klus te klaren.

 

Wereldwijd gaan met een Content Delivery Network (CDN) 

We waren ons bewust van de grootte van dit project. We hebben het hier over 88 individuele sites, 22 talen en 3 continenten. De "bits en bytes" moeten lange afstanden reizen naar alle sitebezoekers, wat resulteert in lagere prestaties. Daarom hebben we gekozen voor het gebruik van een CDN, een gedistribueerd netwerk van servers. Met behulp van het supersnelle Cloudfront konden we de website van Segway distribueren naar servers over de hele wereld. 250, om precies te zijn. Hierdoor brachten we de content dichter bij Segway's bezoekers, waardoor de laadtijd van de site werd verminderd en een supersnelle webervaring werd geleverd, ongeacht waar bezoekers zich bevinden.


Het CDN-netwerk stelde ons ook in staat om het webverkeer over de vele servers in het netwerk te balanceren. Dit betekende dat in plaats van één server te overweldigen, het verkeer gelijkmatig over het CDN wordt verdeeld om de prestaties van de website voor elke bezoeker te optimaliseren. Dus of je nu in Boekarest of in België bent, iedere bezoeker kan genieten van dezelfde snelheid, kwaliteit en prestaties van de verbeterde Segway website.

get in touch
Wirelab-cases–client-segway-website-kickscooter-slider-1
Wirelab-cases–client-segway-website-information-slider-2
Wirelab-cases–client-segway-website-kickscooter-slider-3
Wirelab-cases–client-segway-website-languages-slider
Bring on the pressure

Om te testen of onze server-oplossing werkt, moesten we wat druk uitoefenen. Als we eerlijk moeten zijn, eigenlijk best veel druk. We gebruikten Siege, een stresstest-programma dat de site overspoelt met fake traffic. Hierdoor kunnen we vaststellen hoeveel de sites aankunnen en waar eventuele knelpunten zitten. Door deze punten te verbeteren konden we er bij de lancering van de applicatie zeker van zijn dat ons webdesign en CMS echt optimaal was. Missie geslaagd!

 

get in touch
Altijd een stapje voor

Eén ding is zeker. Met een meertalige website van deze omvang is een solide contentstrategie nodig die altijd de eindgebruiker in gedachten houdt. Daarom hebben we een stap terug gezet en nagedacht over de manier waarop de content op elke site op elkaar reageert.


We hebben kritisch gekeken naar het huidige CMS-platform en de tijd genomen om de juiste match te vinden. Voor ons heeft het goed gewerkt om een CMS-platform in te zetten dat standaard meertalig is, niet via extensies of plugins.

get in touch
Wirelab_client_segway-grid
Results & Benefits
Samenwerking in iedere fase

We werken nauw samen met Segway gedurende het hele project. Ze werden betrokken bij de besluitvorming en strategie voor iedere stap. Zo konden we samen de mogelijkheden bespreken en kijken wat haalbaar zou zijn voor zowel het webdesign als het CMS. Open en eerlijke communicatie vinden wij erg belangrijk. Zeker met zo’n groot project als deze. We hebben zo precies kunnen opleveren waar Segway naar op zoek was. Niet alleen goed nieuws voor Segway, maar ook voor haar sitebezoekers! Het resultaat is een strak, goed presterende, supersnelle website en een CMS voor eenvoudig content management voor alle 88 websites. Ready to hit the road!

Wirelab_client_segway-takeaway

READY FOR THE NEXT LEVEL?

Wij bouwen next level merken door een mix van strategie, branding, ontwikkeling en digital marketing.