Mercy
Ships

Kom aan boord en ervaar hoe het is om deel uit te maken van de missie van Mercy Ships. Met een interactieve en meeslepende virtuele 3D-tour.

project
& client
De Global Mercy: ervaar het zelf

Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsinstelling die de grootste niet-gouvernementele ziekenhuisschepen ter wereld exploiteert. Ze bieden humanitaire hulp zoals gratis gezondheidszorg, ontwikkelingsprojecten voor communities, gezondheidsonderwijs, geestelijke gezondheidsprogramma's, landbouwprojecten en palliatieve zorg voor terminaal zieke patiënten. Mercy Ships is actief in meer dan 57 ontwikkelingslanden en 18 ontwikkelde landen over de hele wereld, met een huidige focus op landen in Afrika.

get in touch

Klant
Mercy Ships

Partners
Addikt

Deliverables
UX Design, UI Design, Technology

Wirelab-cases–client-mercyships-digital-experience-startscreen-3
Challenge
& goal
Medische hulp voor iedereen, en iedereen mag het weten

In maart 2022 lanceerde Mercy Ships het grootste civiele ziekenhuisschip ter wereld. Om het iedereen te laten ervaren, ontwikkelden we een interactieve virtuele 3D-tour van het schip. Om Mercy Ships te helpen hun missie te verspreiden en mensen te inspireren om zich aan te melden als vrijwilliger.

Onze partner voor dit project, communicatiebureau Addikt, creëerde een campagne en event identity design om het publiek van Mercy Ships enthousiast te maken voor de lancering. We werkten samen om een immersieve virtuele ervaring te creëren voor iedereen die het evenement in Rotterdam niet in het echt kon bijwonen. 

get in touch
Wirelab-cases–client-mercyships-digital-experience-room-8
Wirelab-cases–client-mercyships-digital-experience-Hi-end-MRI-Scanner-on-board
Wirelab-cases–client-mercyships-digital-experience-room-4
Wirelab-cases–client-mercyships-digital-experience-room-3
solution
& approach
Next level user interface design 

We wilden bezoekers dezelfde ervaring en informatie geven als bij de echte rondleiding. Ons creatieve team ontwierp daarom een gebruikersinterface met een focus op gebruikerservaring. De interface stelt gebruikers in staat het verhaal van Mercy Ships in hun eigen tempo te verkennen, terwijl ze begeleiding krijgen op onbekend terrein. Ze hebben de volledige controle om video's te pauzeren en rond te dwalen in de content.

get in touch
Wirelab-cases–client-mercyships-digital-experience-landingspage-1
Een immersieve virtuele ervaring - alsof je er écht bij was

Ons technisch team maakte een technisch en functioneel ontwerp, gevolgd door de levering van het hele platform. Samen creëerden we een meeslepende virtuele ervaring gebaseerd op het echte evenement van Mercy Ships. De interface fungeert als storytelling tool en zorgt voor een evenwicht tussen zelf-verkenning en een meer traditionele kijkervaring die zich richt op het verhaal.

get in touch
Wirelab-cases–client-mercyships-digital-experience-mobile-design-slider
Van 3D-animaties tot echte videobeelden

Door een combinatie van 3D-animatie, datavisualisaties en videobeelden stelt deze interactieve ervaring gebruikers in staat de Mercy Global en haar missie volledig te beleven. Met oprechte verhalen worden gebruikers geïnspireerd om deel uit te maken van het verhaal. Het auto pathway zorgt ervoor dat je het hele schip ziet en leert over alles wat Mercy Ships doet. En om een volledig beeld te geven, bevat de ervaring de verhalen van een patiënt, zijn familie, de chirurgen en het andere zorgpersoneel.

get in touch
Wirelab-cases–client-mercyships-digital-experience-Design-UI
RESULTS & BENEFITS
Embark on a journey

Het meeslepende verhaal en de visueel verbluffende animaties zorgen samen met de interactiemogelijkheden voor een echt aanvoelende ervaring die gebruikers in staat stelt actief deel te nemen. En dat allemaal vanuit hun eigen huis. Waar ze ook zijn, en wanneer ze maar willen.


Samen met Addikt hebben we een echte next level ervaring gecreëerd. We zijn er trots op dat we Mercy Ships hebben geholpen door hun offline tour toegankelijk te maken voor de hele (online) wereld. Zelf ervaren? Dat kan hier!

get in touch
Wirelab-cases–client-mercyships-digital-experience-boat

READY FOR THE NEXT LEVEL?

Wij bouwen next level merken door een mix van strategie, branding, ontwikkeling en digital marketing.