Albourgh
Tyres

Een visuele merkidentiteit, pay-off en website die verwachtingen overtreffen.

Albourgh header
project
& client
Maak kennis met Albourgh, een gloednieuw bandenmerk ontworpen door bandenleverancier Heuver om een verandering in de industrie teweeg te brengen.

En met een goede reden. Heuver lanceerde onlangs een van de meest duurzame bandentypen in het segment van professionele kwaliteitsbanden. Om ieders verwachtingen te overtreffen, gingen ze op zoek naar een next level partner. Toen het tijd werd om een merkidentiteit voor Albourgh te creëren, zorgden we ervoor dat we trouw bleven aan hun roots en tegelijkertijd een look ontwikkelden die het publiek aanspreekt. Robuust, duurzaam en tijdloos. Benieuwd naar onze reis? Maak je klaar om de kracht van het Albourgh merk vandaag nog te ervaren!

Visit Project

Klant
Albourgh Tyres

Deliverables
Brand Strategy, Visual Brand Identity, Webdevelopment, Brandvideo.

Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-brand-identity
Challenge
& goal

Heuver klopte bij ons aan omdat ze hulp nodig hadden bij het creëren en lanceren van hun eigen nieuwe bandenmerk: Albourgh. Ze wilden een merk dat herkenbaar en aantrekkelijk zou zijn voor zowel bandenspecialisten als transportbedrijven. We begonnen met het ontwerpen van een pay-off op basis van de merkstrategie ontwikkeld door onze partner Brandguru’s én een visuele identiteit die gebruikt kon worden voor alle marketingmaterialen en -kanalen.

Van een pakkende pay-off en social media content tot truck design en een website waar alles over het merk te lezen is. Dit alles met het doel om Albourgh te helpen met een consistente en continue implementatie van hun nieuwe merkidentiteit, tijdens ieder touchpoint.

get in touch
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-tyre-on-road
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-tyre-on-road
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-truck-on-road-above-shot
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-truck-on-road-water
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-tyre-on-road-2
solution
& approach
Surpassing expectations.

Een pay-off die blijft hangen. Toen we met het Albourgh team spraken, voelden we meteen dat ze een eindeloze drive hebben om meer te doen. Om verder te gaan waar anderen stoppen. Versterkt door een team van gedreven professionals die een stap verder gaan en durven te innoveren en inspireren. We wisten dat ze een pay-ff nodig hadden die liet zien hoe Albourgh impact maakt door de wereldwijde mobiliteitsindustrie vorm te geven. Altijd met het oog op de toekomst.

Van zowel de banden als het Albourgh-team mag je altijd meer verwachten. En toen klikte het. Albourgh. Surpassing expectations. Een krachtige pay-off met een dubbele betekenis. Zowel het Albourgh team als de banden gaan altijd verder dan verwacht. Daarnaast leggen we een slim linkje met rijden en onderweg zijn. Anderen inhalen en de concurrentie achter laten. Surpassing expectations.

get in touch
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-wallposters
Een frisse visuele merkidentiteit en samenhangend merkboek

In lijn met de pay-off 'surpassing expectations' creëerden we een visuele merkidentiteit die deze visie volledig omarmt. Een mix van modern design en frisse kleuren die tegelijkertijd kwaliteit en duurzaamheid uitstralen. We kozen voor de kleuren zwart, blauw en groen om het Scandinavische noorderlicht te representeren. De puntjes worden op de i gezet met een stoere, robuuste uitstraling om het merk een edge te geven. Het eindresultaat is een succesvol bandenmerk met een identiteit die zowel modern als onderscheidend is. Tot slot creëerden we merkrichtlijnen voor alle marketingmaterialen om herkenbaarheid en consistentie te allen tijde te kunnen garanderen.

get in touch
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-visual-branding-posters-square
Een responsive website voor maximale tractie

Om ervoor te zorgen dat de merkidentiteit van Albourgh ook online helemaal tot zijn recht komt, ontwierpen we een website met een eigentijds maar strak design. Weg met de pagina's vol dichte tekst; we koppelen heldere teksten aan sterke call to actions om het publiek aan te spreken. Om de website tot leven te brengen, creëerden we 3D-beelden waarmee bezoekers het volledige banden assortiment en de voordelen ervan kunnen ontdekken. En dat alles in een paar klikken.

get in touch
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-Website-development
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-mockup-laptop-phone
Een inspirerende, geanimeerde brand video

Iedereen heeft zijn eigen reis. Een stip op de horizon. Om de weg voor Albourgh uit te stippelen en het merk te lanceren maakten we een geanimeerde brand video met Unreal Engine. Ons doel? Een video die zowel visueel verbluffend als inspirerend is én aanzet tot activatie. We kozen Unreal Engine voor de uitgebreide mogelijkheden voor hoogwaardige graphics en realistische animaties. Als kers of de taart zorgt de real time technologie zorgt voor vloeiende beelden. In lijn met de visuele merkidentiteit creëerden we beelden van Scandinavische landschappen en gebruikten cinematische belichting om een video te creëren die je het Alborough merk écht laat voelen.

 

get in touch
Doeltreffende social media content

Het creëren van social content is cruciaal voor het bereiken van marketing- en bedrijfsdoelstellingen. Daarom vroeg Albourgh ons om ook social media content en templates te creëren en in een fris jasje te steken. We creëerden engagerende en informatieve posts, met het doel om nieuwe volgers aan te trekken en het merk Albourgh onder de aandacht te brengen.get in touch
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-cap
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-billboard
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-truck
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-tape
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-truck-on-road
Altijd zichtbaar, ook offline

Als klap op de vuurpijl creëerden we diverse offline marketingmaterialen voor de merklancering, waaronder een brochure, vrachtwagen ontwerp en roll-up banners. Deze materialen zorgen ervoor dat het merk op alle juiste plekken vertegenwoordigd is voor de merklancering onder het creatieve concept ‘ready for the road ahead’.get in touch
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-Brochure
RESULTS & BENEFITS

De lancering van het merk verliep vlekkeloos - de banden van Albourgh overtroffen ieders verwachtingen en zijn nu klaar om uitgerold te worden in Europa. De reactie van potentiële klanten was fantastisch - ze waren onder de indruk van de duurzaamheid, de merkmissie en de hoge kwaliteit van de banden. Nu Albourgh zich heeft gevestigd als een toonaangevend bandenmerk, hebben we er alle vertrouwen in dat ze de komende jaren de verwachtingen zullen blijven overtreffen. En wij blijven bestrokken en werkem mee aan het vergroten van de merkbekendheid, het bereiken van hun publiek en het opbouwen van het merkimago met scherpe doelstellingen om het marktaandeel te vergroten.get in touch
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-tyre-on-road-text
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-posters
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-poster-abri
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-posters-2-sizes
Wirelab-cases–client-albourgh-tyres-slider-assets-tyre-on-road-text

READY FOR THE NEXT LEVEL?

Wij bouwen next level merken door een mix van strategie, branding, ontwikkeling en digital marketing.