UI & UX
design

Bepaal de reis van gebruiksvriendelijke interactie met een uniek en on brand design dat zorgt voor een ultieme gebruikerservaring. Van web tot mobile.
Header-002
Wat zijn UI en UX design

UI en UX ontwerp zijn twee belangrijke aspecten van gebruiksvriendelijke websites. User interface design gaat over de esthetiek van je website. Het is het proces van het creëren van grafische elementen waarmee gebruikers interacteren, zoals buttons, menu's en pictogrammen. User experience design gaat over hoe goed een website werkt. Het is het proces om ervoor te zorgen dat die grafische elementen gemakkelijk te gebruiken zijn en gebruikers effectief helpen hun doelen te bereiken. Dat betekent dat jij met goed ontworpen UI en UX ervoor zorgt dat jouw doelgroep een positieve online ervaring heeft.

UI ontwerp vindt plaats op de voorgrond, is zichtbaar voor de gebruiker en draait om de wow-factor. Soms zit dat in de kleine details, zoals de vorm van een knop of de lettergrootte van tekst. Eén ding is zeker. Het moet consistent zijn met het verhaal dat je wilt overbrengen. Jouw merkidentiteit. Gebruikerservaring gaat verder dan dat. De gedachten van de gebruiker tijdens zijn bezoek, zijn emoties tijdens de ervaring en zijn gevoelens na de interactie staan centraal.

get in touch
Slider - 03
Slider - 06
Slider-002-1
Waarom UI en UX design onmisbaar zijn

Om een geweldige gebruikerservaring te creëren, zul je je gebruikers altijd in gedachten moeten houden.

Voor het succes van een website of app is het niet genoeg om alleen converterende content te hebben - de gebruikersinterface en gebruikerservaring moeten ook goed ontworpen zijn. Een goede gebruikersinterface kan het verschil betekenen tussen een gebruiker die op je website blijft, of deze verlaat. Als gebruikers niet weten hoe ze moeten doen wat ze willen bereiken, raken ze snel gefrustreerd en gaan ze ergens anders heen. Een fijne gebruikerservaring is ook essentieel om gebruikers betrokken te houden. Als je app of website namelijk moeilijk te gebruiken is, zullen mensen hun tijd niet langer verdoen op jouw website.

get in touch
HOE WIJ UI EN UX DESIGN AANPAKKEN

In samenspraak met jou creëren we een website die zowel gebruiksvriendelijk als esthetisch onderbouwd is. We houden rekening met de manier waarop jouw doelgroep met je website omgaat en gaan aan de hand hiervan aan de slag met het ontwerp. Onze ontwerpers weten precies hoe ze gebruikerstests moeten opzetten en welke vragen ze moeten stellen. En met hun uitgebreide ontwerpkennis weten ze als geen ander welke functies en structuur op psychologisch niveau het beste werken voor jouw doelgroep.

Het ontwerpen van de user interface en user experience voor websites en applicaties is een complex proces waarbij met veel factoren rekening wordt gehouden. Maar het belangrijkste is om altijd de gebruiker in gedachten te houden. Elke ontwerpbeslissing is gebaseerd op het doel om de ervaring van de gebruiker zo soepel en plezierig mogelijk te maken. Het creëren van een succesvol UI en UX ontwerp draait om het vinden van de juiste balans tussen vorm en functie. Wij brengen alle elementen samen tot een samenhangend geheel dat voor gebruikers gemakkelijk te begrijpen én te gebruiken is.

 

get in touch

Ready for the next level?

We’d love to take you there.

Header-001

READY FOR THE NEXT LEVEL?

Laten we praten over gebruiksvriendelijke interactie met on-brand design dat zorgt voor de ultieme gebruikservaring.