Zoekmachine
Optimalisatie

Wees zichtbaar. Verbeter en behoud de positie in zoekmachines met relevante zoekwoorden in elke stap van de customer journey.
DSC00591
Zoekmachine optimalisatie

Je kunt er niet omheen dat je bedrijf online aanwezigheid nodig heeft. Google is hierbij onmisbaar. Een van de belangrijkste digitale marketingkanalen om websitebezoekers te trekken is de zoekmachine. Zoekmachine optimalisatie (SEO) zorgt ervoor dat je website organisch scoort op relevante zoektermen in verschillende zoekmachines. En scoren op relevante zoekwoorden is de sleutel om jouw bedrijf naar het volgende level te tillen.

get in touch
Slider - 02
Slider - 07
Slider - 05
Slider - 10
WAAROM ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE ONMISBAAR IS

Laten we eerlijk zijn. Je weet wat je nodig hebt, je weet alleen niet hoe je het kunt krijgen. Of je nou meer leads wilt genereren, je naamsbekendheid wilt vergroten of meer inkomsten wilt genereren. Het begint allemaal met organische zichtbaarheid. Want wanneer mensen online naar producten of diensten zoeken, beginnen ze meestal bij een zoekmachine zoals Google, Yahoo of Bing. En als je website niet op de eerste pagina staat, is de kans dat potentiële klanten je website zien erg klein. Door hoger te ranken in zoekmachines vergroot jij de kans dat jouw doelgroep je vindt. Wees er wel bewust van dat SEO een lange termijn strategie is, omdat het nou eenmaal tijd kost om te groeien. Wil je sneller resultaten boeken? Vul je SEO-strategie dan aan met een SEA-strategie.

get in touch
SEO pijlers

Zoekmachine optimalisatie is een continu proces en verandert voortdurend. Maar we kunnen je verzekeren dat er verschillende factoren zijn die altijd belangrijk blijven. Het komt allemaal neer op drie pijlers: content, techniek en autoriteit. En een combinatie hiervan zal je helpen om de zichtbaarheid van je website te vergroten en de ranking in zoekmachines te verbeteren.

 

Techniek

De techniek van jouw website is de eerste SEO-pijler. Het is de basis. Bij technische optimalisatie gaat het erom dat je website correct is ingesteld voor zoekmachine crawlers. SEO gaat om een fijne gebruikservaring en het weergeven van de juiste informatie. Als we dit doorvertalen naar techniek, dan hebben we het over dingen als een snelle laadtijd, een strakke url-structuur, responsive design, heldere leesbaarheid van teksten en de veiligheid van je website. Is jouw website bijvoorbeeld traag, dan kan dat ervoor zorgen dat je website in de zoekresultaten daalt. De technische kwaliteit van jouw website hangt dus samen met technische SEO. Content

Content optimalisatie gaat over het optimaliseren van individuele webpagina's voor specifieke zoekwoorden. Dit omvat zaken zoals het gebruik van de juiste keyword dichtheid en het hebben van converterende meta-beschrijvingen. Goede SEO en sterke content zijn nauw met elkaar verbonden. We bedoelen hiermee alle manieren om informatie te delen. Denk bijvoorbeeld aan video’s, afbeeldingen en natuurlijk tekst zijn. 


Autoriteit

Autoriteit gaat over het bouwen van backlinks naar je website van andere hoogwaardige websites. De hoeveelheid links en de kwaliteit van die links spelen hierbij een belangrijke rol. Dit helpt namelijk om de pagina- en domein autoriteit van je website te verbeteren. En deze SEO-pijler mag zeker niet vergeten worden. 

get in touch
Hoe wij zoekmachine optimalisatie aanpakken

De basis is een gedetailleerd zoekwoordonderzoek voor al je productcategorieën. Dit helpt ons om de meeste efficiënte zoektermen te identificeren waar we ons op gaan richten. We stellen doelen en KPI's vast voor de geïdentificeerde zoekwoorden. We gebruiken deze om de vooruitgang van rankings en verkeer te volgen. Dit helpt ons om te bepalen of we op de goede weg zijn of onze strategie moeten bijsturen.

We creëren unieke, boeiende en nuttige inhoud die geoptimaliseerd is voor de voor jou relevante zoekwoorden. Ook gebruiken we verschillende strategieën om backlinks te verbinden aan jouw content, waaronder blogs, geoptimaliseerde landingspagina's en social media. Dit helpt jou om hoger te scoren in in SERPs en meer verkeer te krijgen via zoekmachines.

We zorgen ervoor dat je website is geoptimaliseerd voor zoekmachines, zowel op het web als op mobiele apparaten. Hierbij zorgen we ervoor dat de laadtijd van de website snel is en dat alle links naar je pagina's veilig zijn en goed worden doorgestuurd. Met een doordachte SEO-strategie, inclusief een gedetailleerd actieplan, laten we zien hoe we jouw merk naar the next level brengen.

get in touch

Ready for the next level?

We’d love to take you there.

READY FOR THE NEXT LEVEL?

We maken je merk zichtbaar met hoge rankings in zoekmachines.